gaan__komen_contructie_1.jpg
TheaterLocatievoorstellingen zitten Staessens & Co in de vingers. Vijf hoogwerkers in de Witte de Withstraat, om de voorstelling door de ramen van een penthouse te bekijken? Zo geregeld. Oude ski-cabines om een paradevertelling extra bijzonder te maken? Wij kunnen ze vinden.

Gesprekken met oud-medewerkers van NRC Handelsblad, omgevormd tot epos over de krant, uitgevoerd in het oude Rotterdamse hoofdkwartier? Een logische gedachte. Staessens & Co laat de locatie altijd meewerken in het verhaal, als eigen personage tegen de achtergrond van de vertelling. Uit interviews worden bijzondere details gedestilleerd, die leiden tot een compleet beeld - inhoudelijk, visueel en in de beleving van de bezoeker.  

Deze vorm van theatermaken leent zich uitstekend voor festivals of kortlopende, kleinschalige projecten. Staessens & Co werkt met acteurs die zijn ingespeeld op deze aanpak, en die zich goed onder het publiek kunnen mengen - zonder de vertelling uit het oog te verliezen. Verhalen over liefde en geluk, misverstanden, verdriet en blijdschap kunnen het beste worden verteld van mens tot mens, zonder tussenkomst van een podium of gordijn. De stad zelf is het decor. 

 
Adres Wim Staessens